4 Haziran 2015 Perşembe

    MUTLU BİR HAYAT

     İnsanlar tek başına yaşayamayan, toplum içinde yaşayabilen canlılardır. Dünyamız ise canlıların yaşayabilmesi için en uygun gezegendir.
     Her insanın barınma, beslenme, eğitim, güvenlik gibi hakları ve ihtiyaçları vardır. Dünyanın daha yaşanabilir bir gezegen olabilmesi için savaşların, açlığın ve cahilliği ortadan kalkması gerekir. Günümüz dünyasına baktığımızda ne yazık ki bu istediklerimizin bir çoğunu görememekteyiz. Ülkelerin paralarını savaşa ve silaha değil eğitime ve insanlar için yararlı şeylere yatırmalarını isterdim. Silahları geliştirmek ve savaşmak yerine teknolojiyi yararlı yönde kullanarak yaşantımızı, eğitimimizi daha etkili ve kolay hale getirmek için çalışmalarını isterdim.
     Çevremizin temiz, insanların mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşadıkları bir dünyada yaşayabilmek için daha çok çalışmalı, çevremizi korumalıyız.


                         ALP CANOĞULLARI
                                3 - D    242Konu: Hayvanları kendi doğal yaşamlarından koparmanın sakıncaları.


   Canlılar yaşadıkları alanlarda tek başlarına bulunmazlar.Canlılar,hem diğer canlılarla hem de cansız varlıklarla sürekli etkileşim halindedirler.Canlıların diğer canlılarla veya cansız varlıklarla ilişki kurmasının nedeni beslenme ve üreme ihtiyaçlarını karşılamak istemeleridir.

    Bir canlının, türünün yaşamını sürdürdüğü,beslendiği,büyüdüğü ve uyum sağladığı alana yaşam alanı denir.Canlılar yaşamını sürdürmek için bulundukları ortama uyum sağlamak zorundadırlar bu nedenle her canlı türünün yaşam alanı aynı değildir.Geyikler ormanda,balıklar suda,kangurular Avustralyada,inci kefali Van Gölünde,kelaynak kuşları Birecikte yaşarlar ve bu yerler o türlerin yaşam alanlarıdır.Bu hayvanların farklı bir bölgede yaşama şansları yoktur.Onları kendi doğal yaşamlarından koparmamız hem kendi türlerinin sona ermesine hem de doğal dengenin bozulmasına sebep olur.
Deniz Cem Çetin

3-D264





 İyi ve kötü herkes için ayı değildir

İyi ve kötü herkes için aynı değildir.
Mesela bir kurtun  koyun yemesi kurt için iyi koyun için kötü bir şeydir.işte tüm olaylar böyle geçer gider.tüm dünya için iyi olan bizim için kötü olabilir.çünkü iyi ve kötü herzaman aynı şey değildir. Mesela bir suçlunun yakalanması halk için iyi suçlu için kötü birşeydir
Sonuç olarak iyi vr kötü herzamanherkes için aynı değildir
EGE ÇETİN DOĞAN
3-D SINIFI




Konu:İyi ve kötü herkes  için aynı değildir. Lafından ne anlıyorsunuz?
             Ben bu lafı onaylıyorum.Bu konuya İYİ ve KÖTÜ adlı kitabımdan da yardım alarak örnekler vereceğim.
              Örneğin ben de kardeşim de annemizle beraber gemi turuna çıkmak istiyoruz.Annemiz sadece birimizi alabilir çünkü gemide sadece 1 kişilik boş yer var. Annem daha az yorulduğum ve daha az mızmızlanmadığım için beni götürmeye karar verdi..Kardeşim ısrar etti.Zor da olsa onu ikna etmeyi  başardık.Ve ben gemi turuna gittim. Bu durum benim için iyi, kardeşim için ise kötü bir durum.
           Mesela  küçücük  şirin  bir  tavşana  uçarak   yaklaşan bir kartal   birden tavşanı  pençelerinin  arasında  sıkıştırıp, öldürüp yerse bu kartal için iyi,  tavşan için ise köyüdür.


                                                                                                        Dilay Türkyılmaz 3-D


Konu:Nasıl bir dünyada yaşamak isterdin.

   Bu aslında zor bir soru.Ama anlatmaya çalışacağım.

   Ben barışın,sevginin,saygının,zenginliğin,mutluluğun olduğu; kavganın,açlığın,yoksulluğun,hüznün olmadığı bir dünyada yaşamak isterdim.
Şimdi gelelim dış görünüşüne;yemyeşil ormanları olan,okulları güzel eğitim veren,ulaşımı uçan arabalarla olan,en fazla üç katlı evleri olan,evlerin çok güzel bahçeleri olan,yolları düzgün,denizi olan,çayı olan,ve gölü olan bir dünyada yaşamak isterdim.Şu an piyasada olan bütün meslekleri iyi olsun. Çünkü çiftçi mal yapınca hem ithal ürün almaz,hem de pazarda fiyatlar yükselmez,hatta çok bulunuyor diye azalır.Bu sebeple vatandaş istediğini yer.Doktor işini iyi yaparsa kimse hastalanmaz veya hastalıktan ölmez.Bilim adamları işlerini iyi yaparsa dünyamız da kalkınır.Bu listeye daha çok meslek ekleyebiliriz , fakat bir kaç yaprak gerekir ve hatta listemiz bitmeyebilir.
Ben şu ana kadar anlattığım bir dünyada yaşamak istiyorum.

   Ben çok iyi bir dünyada yaşamak istiyorum.
                                                                                                        ELİF KURAN
                                                                                                           3-D SINIFI

                 NASIL İSTERDİM?

        Ben bu dünyanın bir yandan temiz ağaçlarla dolu bir yandan teknolojik olmasını isterdim. Ama bazı insanlar doğayı kirlettiği için bu amaca ulaşamıyoruz. Bunun için insanlara sadece bir şans verildi ama buna kimse aldırmıyor.

      Peki, neden insanlar buna aldırmıyor? Neden her yeri çöplük olarak görüyorlar ve öyle yaşıyorlar?
Bu konuları çevreyi kirleten bir adama sorsaydık cevap verebilir miydi acaba?
‘’Bilemiyorum çünkü çevre bize hiçbir şey kazandırmıyor’’  derdi mutlaka.
Çevreyi kirletmemek için onun bize bir şey kazandırması mı lazım!

      Aslında çevre insana birçok şey kazandırıyor ama onlar bunun farkında olmadığı için çevreyi kirletiyor.
     Bu yüzden bu dünyada tek istediğim şey çevrenin değerinin anlaşılması ve doğanın korunmasıdır.

                                                                                          Elif YÜZGEÇCİOĞLU




Konu: Nasıl bir dünyada yaşamak isterdiniz?

         İŞTE BENİM DÜNYAM!
      Yaşadığım yer deniz kıyısında, küçük bir kasaba olmalı. Orada arkadaşlarımla bolca eğlenebilirim. Kalpleri sevgi dolu insanlar olmalı. Haberler cinayetler yerine insanların başarılarını, sevinçlerini göstermeli.
     Okullar çok fazla olsa, dünyadaki bütün çocuklar okusa. Savaşlar yerine barış olsa, çiçekler hiç koparılmasa,ormanlar hiç yok edilmese, bütün çocuklar tatil günü geldiğinde ellerinde karneleriyle annelerini mutlu etse, her yerde sevgi, saygı ve hoşgörü olsa. Okullar fazla tatil olsa. Barış dolu, sevgi dolu bütün çocukların okuyabildiği, temiz bir çevrenin olduğu, hayvanların haklarının da olduğu ve okulların fazla tatil olduğu bir yaşam istiyorum.
     Kısacası arkadaşlar siz nasıl bir dünya hayal ederdiniz bilmem ama yukarıda anlattığım bir hayatı hepinizin istediğine eminim. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.       Irmak Naz Öztutar

                                         OLMAYAN ŞEYLER

         Bu hayatta görünmez olmayı istemeyen var mıdır? Kimsenin işlerine karışmadan tüm hayatımızı görünmez olarak geçirebilir miyiz? 
        
        Görünmez olmak demek hayatınız boyunca kimse sizi görmeyecek demek mi? Bence evet ama bir yandan da güzel yanları da var.Fakat hayatınız boyunca kimse ile konulmadan oyun oynamadan yapabilir misiniz? Benim eğer görünmez olma şansım olsaydı inanın benim ilk yapacağım şey dünyada ki tüm çikolataları yemek olurdu.Alamadığım oyuncakları alıp onlarla oynamak,annemin izin vermediği şekerlerin çoğunu yemek.Oyuncakların hepsini alıp bir ordu kurmak.Minik çay bahçesinde bebeklerimle oynardım.
        
          Fakat görünmezlik diye bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz.Eğer görünmezlik diye bir şey olsaydı dünya çok kötü olurdu.Herkesin istediğini yaptığını düşünür müsünüz? Hırsızlıklar,soygunlar... Bence en güzeli böyledir.Herkesi görebiliyoruz ve onlarda bizi.                                                                                                                                                        

                                                                   Nehir ERMEZ
                                                                     3-D   247



31.05.2015                                               
                     GÖRÜNMEZLİK GÜCÜ
Konu: Görünmez olsaydınız neler yapardınız?
          İnsanlar kimi zaman görünmez olmak ister ama olamazlar çünkü teknoloji o kadar gelişmemiştir.
          Hayatımızda her zaman istermişizdir.( Keşke  görünmez olabilseydim)deriz. Eğer ben görünmez biri olsaydım her yere giderdim. Merak ettiğim her şeyi bizzat kaynağından öğrenirdim. Mesela Selin ve Tuğçe benim hakkımda neler düşünüyor, ne konuşuyor yanlarına gider onları dinlerdim, ne düşünülüyorsa ona göre önlemimi alırdım. Ailemi de çevrelerindeki kötü niyetli insanlardan korumaya çalışırdım. Hasta olsam da okula gider yazıları yazarak okuldakileri şaşırtırdım. Gizlice konserlere girerdim. Gizlice gitar çalarak ailemi şaşırtırdım. Havadan dondurma bırakırdım. Gizlice TV izlerdim. Gizlice tablet oynardım. Gizlice kaykay sürerdim. Fakirlere gizlice ekmek ve giyişi dağıtırdım.
             Sonuç olarak ben doğa üstü gücümü insanlara yardım ve kendim için eğlence olarak kullanırdım.
                                             SİNEM BAYSAL
                                                    3-D  



Konu: Nasıl bir dünyada yaşamak isterdiniz?
         İYİ YAŞAM
        Yaşadığımız dünyada birçok çocuğa göre çok daha iyi hayat şartlarına sahibim. Buna rağmen iyileşmesini ve güzelleşmesini
 İstediğim birçok şey var.
           Dünyada savaşların olmadığı insanların en önemlisi de çocukla
rın ölmediği bir dünyada yaşamak isterdim. Yoksulluğun ve açlığın
olmadığı bir dünya isterdim. Herkesin eşit hayat şartlarına sahip olma
sını, iyi eğitimler almasını, güzel okullarda okumasını isterdim. Birbiri
ne saygı ve sevgi gösteren insanların olduğu bir dünya ne güzel olmaz
mıydı? Korkusuzca, özgür ve iyi şartlarda yaşamak herkesin hakkıdır.
Yeşil alanları beton yapmamalıyız. Daha çok ağaçlar dikip, yeşili koru
malıyız. Tutsağı olduğumuz teknoloji aslında faydalı olduğu kadar zararlıda.
             Biz insanlar her şeyin elimizde olduğunu fark etmeliyiz. O zaman yaşadığımız dünya zaten yaşamak istediğimiz dünya olur.
                                      UYGAR BEYHAN
                                        3-D SINIFI


GÖRÜNMEZ OLMA ŞANSINIZ OLSAYDI NE YAPMAK İSTERDİNİZ
 Eğer görünmez olsaydım istediğim yerlere girer kötülük yapanların ensesine şaplak atar ve dünyayı korurdum. Ama bunun bir kötü yanı var o da hem hırsızlık hem de çalma isteği olması olurdu.
 Bunu yazmamın sebebi  insanlar görünmez olduğunda istediğini yaptığı için hırsızlık yapabilir bu da bunun kötü yanı iyi yanı ise istediğini yaparken iyilik de yaparız ben olsam bunu seçerdim iyi ve kötü yanları bunlar işte.
 İşte ben olsam görünmezken bunları yapardım ve iyi davranmaya dikkat ederdim. Artık hem iyi hem de kötü olan şeyleri hem de görünmezken ne yapabileceğimizi öğrendik.Peki siz görünmezken ne yapmak isterdiniz.
                                                                               BARLAS SAĞLAMTİMUR
                                                                                         3-D SINIFI


BENİM DÜNYAM
      Şimdiki zamanda dünyanın, insanlığın hali hiç de parlak değil. Kendi çıkarları için toplumlarım yapamayacağı şey kalmamış. Kimi toplumlar açlıklarından ölürken kimileri de servetler içinde yaşıyor. Kimi devletler savaşla boğuşup canlarını kurtarmaya çalışırken kimileri de sadece seyrediyor.
      Benim dünyam; açlığın, susuzluğun, eğitimsizliğin olmadığı, insanların yardımlaştığı, barış içinde yaşadığı bir dünyadır. Çocukların ölmediği, ağlamadığı; aksine kahkahalar attığı bir dünya isterdim. Zengin ülkelerin, fakir ülkelere yardım ettiği bir dünya isterdim. Eşitsizliğin olmadığı, ayırımın olmadığı, adaletsizliğin olmadığı bir dünya isterdim. Ayrıca insanların doğaya zarar vermediği, dünyadaki güzelliklerin ve hayvanların korunduğu bir dünya isterdim.
Kısacası benim dünyam; her şeyi, herkesi koruyan, mutluluk dolu, hayat dolu bir dünyadır. İnaksız mı? Tabiki de değil
                                                                                                 ÇAĞAN ADEM
                                                                                                       3-D SINIFIKonu: Görünmez olma şansınız olsaydı neler yapmak isterdiniz?
                                           Görünmez Olmak
     Görünmez olmak bir hayaldir fakat gelecekte gerçek olabilir.
       Görünmez olsaydım kesinlikle kendime ücretsiz bir şekilde kendime laptop,Iphone 6 Plus ,Ipod Touch ve Minecraft ve Ps4 alırdım. Ve kitapçıdan ücretsiz bir şekilde Minecraft El Kitabı ve Saftirik Greg in yeni kitabını alırdım.Pastacıdan ücretsiz olarak 153 çikolatalı pasta 999 tane muzlu pasta 95 tane ekler 100 tane profitrol alırdım . Bankadan 999999 TL 1000 Dolar 150 Sterlin 999 Euro ve 1000 Yen alırdım .Ve de oyuncakçıdan Minecraft oyuncaklarını ve yeni gelen popüler oyuncaklardan alırdım .Çok iyi olurdu .Çok eğlenirdim.
Görünmez olmak çok güzel olurdu.
                                                                                                                          İRİS KOCA
                                                                                                                        3- D SINIFI



BENİM DÜNYAM

KONU: Nasıl bir dünyada yaşamak isterdiniz?
          Her gün dünyamız daha da çok gelişiyor. Ama yine de herkesin hayalinde bir dünya vardır.
          Benim dünyamda şöyle olmasını isterdim. Kavga ve küslük diye bir şey yok. Teknoloji çok ilerlemiş. Aç ve susuz kalan kimse yok. Kimse hırsızlık yapmıyor. Yabancı ülkeler başka ülkelere asla yerleşmiyor. Benim hayalini kurduğum dünyada polis ve hapishane diye bir şey yok. Çünkü suçlu diye bir kelime yok.
          Ben böyle bir dünyada yaşamak isterdim.
SİNEM KUBAT
                                                    3/D 276


NASIL BİR DÜNYADA YAŞAMAK İSTERDİNİZ?
Savaş, kan ve şiddetin yerine barışın, huzurun ve mutluluğun hâkim olduğu bir dünyada yaşamak isterdim.
Şimdi arzuladığın dünyada yaşadığını düşün. Ve ona göre hareket et. Çevrendeki insanlara ona göre davran. Yarın okulda, işte ve sokakta karşılaştığın insanlara merhaba demeliyiz. Değişimi fark edeceksin. Eğer sen aynı ciddiyet ve samimiyet ile devam edersen inandıklarını yapmaya daha sonraki günlerde sen merhaba demeden sana diyeceklerini göreceksin.
Aynı zamanda istediğim dünyada insanlar doğaya sahip çıkmalı,çevreye zarar vermemeli.Hayvanlar korunmalı ve onlara da  zarar verilmemelidir.
SÜLEYMAN ŞEYHMUS DÖNMEZ 3-D 272







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder