3 Nisan 2015 Cuma

3-C EVP 6. KİTAP KOMPOZİSYONLARI

                                      3-C SINIFI KOMPOZİSYON ÇALIŞMALARIMIZ


Ç. ASEL ÖZDOĞAN

3-C, 218

Konu: Babamın Kitap Sandığı

                                     Benim Köpeğim

       Bir gün okuldan eve dönüyordum. Evin yakınındaki köprüye geldiğimde cılız bir havlama sesi duydum. Sesin geldiği yöne baktığımda küçük bir köpek yavrusu gördüm. Onu kucağıma aldım, sevdim. Sanki bana yardım et der gibi bakıyordu. Aç mıydı, susuz muydu? Yardım etmeliydim. Evden süt, yemek kabı ve karton bir kutu aldım. Köpeği besledim. Apartmanın altındaki bahçeye korunaklı bir yer hazırladım.

       Keşke onu eve götürebilsem diye düşündüm ama annem asla kabul etmezdi. Köpeğime olduğu yerde birkaç gün daha bakabilirdim. Her gün okula giderken sütünü veriyor, biraz sevip okula öyle gidiyordum. Dönüşte yine aynı. Beni gördüğünde etrafımdan ayrılmıyor, arkamdan geliyordu. Ben köpeğe köpekte bana alışmıştı. Bir gün hastalandı ve ben bunu anneme söylemeye karar verdim. Annem veterinere götürelim dedi. Götürdük,  öneli bir şeyi yok dedi. Köpek çok akıllıydı ve annem köpekten korkmamaya başladı.

       Bende orada anladım ki köpekler çok sağdık hayvanlarmış, onları sevelim koruyalım.

KİTAP ADI: Babamın Kitap Sandığı

KONU: ‘’Köpekler çok sadık hayvanlardır. Onları sevelim ve koruyalım.’’

SADIK DOSTLARIMIZ

       Geçen sene bir film seyretmiştim. Filmde köpekler, hayvan sevgisi sayesinde zihinsel engelli çocukların iyileşmesine yardım ediyorlardı.

       Ailem de küçüklüğümden beri bana hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyor. Dört yaşındayken evimize iki tane Japon balığı aldık, beş yaşındayken bir muhabbet kuşum oldu, altı yaşında ise küçük su kaplumbağalarım oldu. Ama her zaman benimle oynayacak, sarılarak yatacağım bir köpeğimin olmasını istedim. Ne yazık ki evimiz müsait olmadığından alamadık. Köpek sevgisini, dışarıda gördüğüm köpeklerle veya arkadaşlarımın köpeklerini severek gideriyorum.

       Köpeklerle ilgili bir sürü film, çizgi film, belgesel seyrettim, kitaplar okudum. Köpekler, en zeki ve insanlara en sadık hayvanladır. Bize arkadaşlık ediyorlar, evimizi koruyorlar, hatta köylerde yüzlerce koyunu bile köpekler koruyorlar. Karşılığında tek istedikleri ise biraz sevgi ve bir kap yemek.

       Sadece köpekleri değil, tüm hayvanları sevelim ve onları koruyalım. Çünkü, hayvanları sevmeyen insanları da sevemez

BARKIN SOFUOĞLU
                                                                                                                                      3-C  219



KONU/  YAŞLILAR, ÇOCUKLARI ÇOK SEVERLER. ÇOCUKLAR DA ONLARI SEVMELİ VE ONLARA SAYGI GÖSTERMELİLER.
BÜYÜKLERE SAYGI KÜÇÜKLERE SEVGİ
      BÜTÜN ÇOCUKLAR YAŞLILARA SAYGI GÖSTERMELİDİR. ÇÜNKÜ YAŞLILAR, BİZİM EN BÜYÜĞÜMÜZDÜR.
     YAŞLILAR ANNEMİZDEN  YA DA BABAMIZDAN DAHA BÜYÜKTÜR. BU NEDENLE ANNEMİZE VE BABAMIZA GÖSTERDİĞİMİZ SAYGIYI YAŞLILARA DA GÖSTERMELİYİZ. YAŞLILAR DA ÇOCUKLARI ÇOK SEVERLER. ÇÜNKÜ ÇOCUKLARA BAKTIKLARINDA KENDİ ÇOCUKLUKLARINI HATIRLARLAR. BU DA ONLARI MUTLU EDER. BİR DE YAŞLILARI ÇOK SEVMELİYİZ. ÇÜNKÜ YAŞLILAR BİZE MASALLAR, HİKAYELER VE FIKRALAR OKUR. ÇOĞU YAŞLI BÖYLE YAPAR. YAŞLILAR BİZLERE HİKAYELER OKUMAKTAN ÇOK HOŞLANIRLAR. ÇÜNKÜ ONLAR BİZİM HİKAYELER DİNLEYE DİNLEYE DAHA ÇOK BİLGİLENMEMİZİ İSTERLER.
    KISACASI YAŞLILARI ÇOK SEVMELİYİZ VE ONLARA SAYGI GÖSTERMELİYİZ. BİZ DE BİR GÜN ONLAR GİBİ YAŞLANACAĞIZ VE ÇOCUKLARI BİZ DE ÇOK SEVECEĞİZ. BİZ DE ONLARA KİTAPLAR OKUYUP BİLGİLENMELERİNİ İSTEYECEĞİZ. YANİ BÜYÜKLERE SAYGI KÜÇÜKLERE SEVGİ GÖSTERMELİYİZ.
                                                                                          CEYLİN ÇETİNEL 3/C NO/235
 
 
                     KAYBETMEDEN ÖNCE DEĞERİNİ BİLELİM
     Rutin yaşantımızın içinde farkında olmadığımız ama kaybedince değerini anladığımız pek çok şeye sahibiz aslında. Bunların en başında da, elbette dostlarımız , arkadaşları  mız , ailemiz gelir.
     Zor günümüzde, sevincimizde yanımızda olan ve bizlere destek olan sevdiklerimiz olmasa sevincimiz yarım , üzüntümüz fazla olacaktır. Bu nedenle , onların değerini bilip kalplerini kırmamalıyız. Aksi halde , kaybettikten sonra değerlerini anlayıp pişmanlıklar yaşayabiliriz. Tabi ki sadece , sevdiklerimiz için değil , sahip olduğumuz tüm değerler için bu durum geçerlidir. Elbette insanlık gelişmelidir, daha güzelini hep istemeliyiz. Ama unutmayalım, elimizdekilerin de kıymetini bilmeliyiz. Eğer ,elimizdekilerin kıymetini bilmezsek huzuru bulamayız ve daha fazlası için çırpınarak geçer ömrümüz. Gereksiz tehlikelere atılırız, böylece var olanları da yitiririz. Sahip olduklarımızın kıymetini kaybetmeden bilelim.
    Hasta olmadan sağlığın, ölüm gelmeden hayatın, ihtiyarlamadan gençliğin, meşguliyetten önce boş vaktin, yoksulluğa düşmeden servetin kıymetini bilmeliyiz.
                             ADI SOYADI  :  DAMLA ÇAĞLAYAN
                                                         SINIFI:   3/C      
 
 Doruk ÖZLÜ
3-C      236
  
     Konu: Yaşlılar çocukları çok sever. Çocuklar da onları sevmeli ve onlara saygı göstermeliler.
Sevgi ve Saygı
     Hayat hiç büyümeyeceğimizi zannettiğimiz uzun soluklu bir yolculuktur. Bizden oldukça uzun boylu, iri yapılı yetişkinler çocuklara birer dev gibi görünürler. Oysa zaman hızla akar, devler yaşlanır ve dünkü çocuklar onların yerini alır.
     Toplumun temel yapıtaşı olan ailenin belirgin bir ritmi vardır. Yaşlılar tecrübeleri ve bilgelikleri ile aileyi destekler, gençler çalışarak evin maddi yükünü üstlenirler. Çocuklar herhangi bir şey üretmezler. Onlar kendilerine gösterilen bilgilerle geleceğe hazırlanır, sevgi ve şefkatle sarmalanarak ailelerinin gelecek kuşak temsilcileri olurlar. Bu süreç durmaksızın devam eder. Çocuklar bu kuşaklar içerisinde en şanslı olanlardır. Özellikle yaşlılar tarafından çokça sevilir, şımartılır ve kollanırlar. Kendilerinden beklenen tek şey, gösterilen sevgiyi karşılıksız bırakmamak ve saygı ile süslemektir.
     Kuşaklar boyunca rollerini doğru oynayan aileler isimlerini başarı ile geleceğe taşırlar. Yaşlansak da, çocuk olsak da yapacaklarımız bitmeyecektir.


 
KİTAP ADI: Babamın Kitap Sandığı
KONU: Her şeyin değerini kaybedince anlarız. Biz elimizdekinin değerini kaybetmeden bilelim.
                                      DEĞERİNİ BİL
Her şeyin değerini kaybedince anlarız. Arkadaşlarımızı, vücudumuzdan bir parçayı ya da ailemizden birini kaybedince, onun bizim için ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlarız.
Mesela arkadaşlarımızdan biri, başka bir şehre gitti o arkadaşımızı özleriz. Eğer ona iyi davranmadıysak içimizden keşke ona daha iyi davransaydım diyebiliriz. Vücudumuza iyi bakmalıyız. Kendimizi sevmeliyiz. Çünkü her an bir kaza geçirebilir ya da bir hastalığa yakalanabiliriz. Bu hastalıklar ya da kazalar sonucunda vücudumuzdan bir organı kaybedebiliriz. Bu herhangi bir organımız olabilir. Bu organın gitmesiyle hayatımızda büyük engeller yaşayabiliriz. Aynı şey ailemizde de geçerli. Büyük küçük her aile üyesini severiz. Onlara bir şey olsun istemeyiz, olursa üzülürüz.
Sonuçta elimizdekilerin değerini onları kaybetmeden bilmeliyiz. O zaman onları kaybedince o kadar da çok üzülmeyiz.
   Ece Öztürk
    3-C 165  
 
 
AD         : ELA
SOYAD          :KOÇAK
SINIF             :3-C
NO         :228
KONU            : KÖPEKLER ÇOK SADIK HAYVANLARDIR. ONLARI SEVELİM VE KORUYALIM
                                  SADIK  KÖPEKLER
İnsanlar tanımadığı köpeklerden korkarlar, sahipleri oldukları ve tanıdıkları köpekleri ise yanlarından ayırmaz, onlara güvenirler. Çünkü, köpekler tanıdıkları insanları korurlar ve onları severler. Sahipleri yanlarında ise onları korumak için yabancılara karşı korkutuculardır. Bu köpeklerin bize sağdık olduğunu gösterir.
Gözleri görmeyen insanların yardımcısı olan iyi eğitilmiş köpekler vardır. Bu görevi başka hiçbir hayvan gerçekleştiremez. Kaza geçirdiğinde ,  sahibini hiç yalnız bırakmayıp havlayarak yardım isteyen köpekler vardır. Şehirdeysek kötü insanlara karşı, doğadaysak vahşi hayvanlara karşı bizi korurlar. Buna rağmen bazı yaramaz çocuklar köpeklere zarar vermeye çalışırlar. Onlara taş atarlar, canlarını  yakarlar. Bazı kötü insanlar köpekleri zahirlerler.
Bize bu kadar sadık olan köpeklere iyi davranmalıyız. Onları yeterince beslemeli, hastalandıklarında veterinere götürmeliyiz  ve ilaçlarını vermeliyiz. Unutmamalıyız ki onların da bir canı  vardır. Dostumuz olan köpeklerin yerini dolduracak başka bir canlı yoktur.
KÖPEKLER ÇOK SADIK HAYVANLARDIR,
ONLARI SEVELİM VE KORUYALIM
 
Köpekler çok sadık hayvanlardır, onlar sevilmeye muhtaçtır.  Bazı köpekler saldırgan olurlar.  Bunun sebepleri insanlardır.  Örneğin ,insanlar köpeklere çok kötü davranırlar, bunları yaptıkça hem köpeği hem kendilerini yıpratacaklardır , çünkü o köpek insanlara saldıracak o arada insanlar köpeğe vurarak yada başka bir şey yaparak canını acıtacaktır.
O yüzden bu yollar yerine köpeklere iyi davranmalısınız, Saldırgan  olanları eğitmeli, sokak köpeklerini barınaklara vermelisiniz Eğer rahatsız ise yani hastaysa veterinere götürmelisiniz, bu arada köpek size alışacak sizi koruyacak size yardım edecektir,  sizi çok sevecektir ,  Buna emin olabilirsiniz,  köpeklerin birçoğu barınaklara sığmadığı için susuz ve aç kalırlar.
Bu yüzden mutlaka  evinizin önüne birazcık yani bir kap kadar su ve yemek koymalısınız 
Ad:      Elif
Soyad: Ünveren
Sube:    3/C
No:       223
 
     YOK OLDUĞUNDA DEĞİL VARKEN DEĞERİNİ BİLELİM

     Hayatımızda bize verilen, hayatımızın içinde olan bazı güzellikler vardır.Bu güzelliklere sahip olmak insanı mutlu eder bu güzellikler elimizdeyken varlığına alışmışızdır.Yok olmayacak gibidirler.Öyle düşünür,öyle davranırız.Onlara layık oldukları değeri bazen veremeyiz.
     Elimizdeki bu güzellikler bir dost olabilir,bir arkadaş olabilir,bir eşya olabilir,yurdumuz olabilir.Bize emeği geçen büyüklerimiz olabilir .Bu örnekleri çoğaltabiliriz.Elimizdeki güzelliklere onlar hayatımızda varken özen göstermeliyiz.İş işten geçtikten sonra onların değerini bilmek ve pişman olmak çok geç olabilir.
     Arkadaş kitabında olduğu gibi vatanımızdan uzak kaldığımızda vatanımızın, ana dilimizin,dostlarımızın ve akrabalarımızın ne kadar değerli olduğunu daha çok anlarız.Kitabın kahramanı olan Murat da ülkesinden başka bir ülkeye gidince arkadaşlığın,dostluğun,vatanın,dilin ne kadar değerli olduğunu anladı ve arkadaşları ile kendisi arasında sevgi bağını kurmaya çalıştı.Bizlerde hayatımızdaki güzelliklerin ve hayatımızda sahip olduklarımızın değerini onları kaybetmeden bilmeli ve onlara özen göstermeliyiz.

Arkadaşımın yorumu:Sevgili arkadaşım Emirhan yazın biraz kötü olmuş.Ayrıca kılavuz çizgin yok.Bunların dışında EVP çok güzel olmuş.
EMİRHAN ÇARKÇI
     3-C
 
 
 
Nil DAĞTEKİN
 
Konu: Herşeyin değerini kaybedince anlarız. Biz elimizdekilerin değerini kaybetmeden bilelim.
KARDEŞ SEVGİSİ
Biz iki kardeşiz. Annem, babam ve ablamla birlikte yaşıyoruz. Ablamla aramda üç yaş var. Ablamla iyi anlaşırız. Ama zaman zaman kavga ederiz.
Bir gün ablam arkadaşıyla program yapmıştı. Annemden de izin alarak geceyi arkadaşında geçirmeye karar verdi. Bunu bana söylediğinde çok üzüldüm. Zaman zaman bütün kardeşler gibi tartışabiliyoruz. Ama ablamda bende birbirimizi çok severiz. Ablamın arkadaşında kaldığında kendimi çok yalnız hissettim. Ablamı hiç bu kadar özlememiştim. Sabah uyanıpta karşımda görünce mutluluktan boynuna sarıldım. Onu ne kadar çok sevdiğimi ona söyledim.
Ablamla hala kavgalar ediyoruz. Birbirimizi kızdırmayı hala çok seviyoruz. Ama birbirimizin değerini çok iyi biliyoruz.
Eleştiri: Nil arkadaşım çok güzel olmuş. Paragrafları yapmışsın. Fakat kitap adını yazmamışsın. Biraz daha güzel yazabilirdin. Poşet dosya olmalıydı. Konuya biraz daha girebilirdin.
 
                                            SADIK DOSTLAR
Köpekler bize karşılıksız sevgi veren sadık dostlarımızdır.Sahibine sıkı sıkıya bağlanan tek hayvandır. En kötü şartlarda dahi sahibini yalnız bırakmaz.
      Köpekler birçok canlıdan çok daha zeki ve eğitilmeleri kolay olan hayvanlardır.150-200 kelime öğrenebilirler,kelimelerle aynı anlama gelen el hareketlerini çok çabuk kavrayabilirler.Köpeklerin koku alma yeteneği insanlardan çok daha üstündür.Örneğin polis köpekleri aldıkları özel eğitim sayesinde enkaz altında kalan yaralıların bulunduğu bölgeye kolayca ulaşabilirler.Ayrıca köpekler sakat veya kör kişilerin en iyi dostu ve yardımcısı olabilir.Köpekler insanlarla eşsiz bir bağ kuran hayvanlardır.Sahiplerini zor anlarında asla terketmezler.Annemin anlattığı bir olay beni çok etkilemişti.Sahibine araba çarpan bir köpek sahibinin başından sağlık ekipleri gelene kadar hiç ayrılmamış.Evcilleştirilmiş köpekler insan topluluklarında sıkça rastlanan hayvanlar haline gelmişlerdir.Sokaklardaki başıboş köpekler de sağlık kontrollerinden sonra barınaklara yerleştirilmelidir.
      Köpekleri ve diğer hayvanları da sevip korumalıyız.Yaşamalarına yardımcı olmak, onlara zarar vermemek onları sevmek demektir.
            
IŞIL BERAY ODABAŞ
                      3-C
 
 
 
Konu: Her şeyin Değerini kaybedince anlarız. Biz elimizdekilerin değerini   kaybetmeden bilelim.
 
Kitap Adı: Babamın Kitap Sandığı
 
Kompozisyon:
 
    Kaybetmeden Değerini Bilelim
 
    Bir şeyin değerini kaybetmeden önce bilmeliyiz.
    Kaybedeceğimiz şey, canlı ya da cansız olabilir. Bunlar anne-baba-kardeş-anneanne-dede-babaanne-eşya-evcil hayvan-çevre ve benzeri gibi şeylerdir. Bunlardan hangisi olursa olsun değerini çok iyi bilmeliyiz. Mesela, aile bireylerinden birinin hastalanması. Onlar hastalanamadan önce onların değerlerini çok iyi bilmemiş olabiliriz. Bu yüzden her şeyin değerini çok iyi bilmeliyiz. Örneğin, bir arkadaşımızın anne yada babasının tayini çıkıp başka şehre gidebilirler ve biz o arkadaşımızın kalbini kırıp onu üzmüş olabiliriz ve gittikten sonra kendimizi kötü hissedebiliriz.
    Kimsenin kalbini kırmamalıyız ve değerini bilmeliyiz.
 
Selin ÖNDER
3/C
 
Konu: Yaşlılar çocukları çok severler. Çocuklar da onları sevmeli ve onlara saygı göstermeliler.
 
YAŞLILARA SAYGI
       Yaşlılar çocukları çok severler. Biz de onları çok sevmeliyiz.
       Onlar büyümemizde çok yardımcı olmuşlardır ve sevgi göstermişlerdir ve en önemlisi bizi bütün kötülüklerden korumuşlardır. Biz de onlara yardım etmeliyiz ve onlara karşı saygılı olmalıyız. Mesela biz hastalandığımızda onlar bizi yatırırlar, iyileşmemiz için belirli aralıklarla ilaç verirler, vb. biz de yaşlılar hastalandığında iyileşmeleri için biz de onlara yardım etmeliyiz. Yaşlılar bize hediyeler, eşyalar alırlar ve okulumuza destekte bulunurlar. Biz de onlardan nazikçe bir şey istemeliyiz ya da saygılı konuşabiliriz. Hem de biz bebekken yaşlıların elimizi tutmasıyla yürümeyi öğrendik ve bizim de yaşlılar çok yaşlandığında biz de yaşlıların elini tutup yürümesine yardım etmek görevimizdir.
       Kısacası yaşlılar bizi çok sever. Biz de onları çok sevmeliyiz ve saygı göstermeliyiz.
UTKU YAZKURT 3-C
 
 
YAŞLILARA SAYGI
Yaşlılar çocukları çok severler.Hikayemizde ki Fatma nine gibi yardımsever ve şefkatle yaklaşırlar.
Yaşam boyu edindikleri tecrübeye deneyime büyük bir zevkle şevkatle ve sevgiyle bize aktarırlar.Hoşgörü onların temel ilkesidirçünkü çoğu duyguları yaşayarak bugünlere gelmişlerdir.Yaşlılardaki anlayış çocuklar için birer örnektir aslında.Biz çocuklarda her zaman büyüklerimize saygılı ve sevgiyle davranmalıyız.Onlar bizim için çok kıymetli ve değerli kişilerdir.Yardıma ihtiyaçları olduğu her an yanlarında olmalı ve büyük bir hoşgörüyle onlara destek olmalıyız.
Yaşlılarımızı sevmeliyiz sık sık ziyaretlerine gidip onları arayıp sormalıyız.Bayramlarda ziyaretlerine gidip ellerini öpmeliyiz.Otobüste hastanede önceliği onlara vermeliyiz.                                                                                   ALARA ATEŞ  3-C  658
 
                         YAŞLILAR VE BİZ
     İnsanlar  doğar,büyür ve yaşlanıp ölürler.İnsanların geçirdikleri bu süre uzun olduğu kadar zorlu ve yıpratıcıdır.Tüm insanlar istese de istemese de büyürler ve yıllar sonra yaşlanmış bir birey olarak ya dede yada nine olurlar.
      Bu günlerde ben büyüme aşamasındayım.Koşuyor,zıplıyor ve oyunlar oynayarak vakit geçiriyorum.Bana hiç yaşlanmayacakmışım gibi geliyor.Pekala yaşlılar öyle mi? Hayır öyle değil. Bizim gibi değiller. Yaşlandıkça hareket kabiliyetleri yavaşlar ve çok hızlı hareket edemezler.Vücut fonksiyonlarını yavaş yavaş yitirmeye başlar ve vücutta ağrılar ve hastalıklar ortaya çıkar.Düşünüyorum da babaannem de bir zamanlar çocuktu,büyüdü ve yaşlandı.Artık sevgiye ve bakıma muhtaç hale geldi.Bizler de zamanla yaşlanacağız her insan gibi..O yüzden yaşlılarımıza hürmetli davranmalı,onların isteklerini koşulsuz olarak yerine getirmeliyiz.
      Sonuç olarak yaşlılara sevgi ve saygıyla yaklaşmamız gerekiyor.Çünkü onlar sevgiye,saygıya muhtaç bir durumdadırlar.
                                               ZEYNEP GÖKSU ŞİBLİ 3-C
 
 
                                       YAŞLILARA SAYGI VE SEVGİ
 
             Yaşlılar çok sevecenlerdir. HEP güler yüzlü olmamızı isterler. Bu yüzden bize çok değer verirler. Hep iyi ,saygılı olmamızı isterler. Bize sevgiyle yaklaşır ve sevgi  
  beklerler.
Biz yaşlılara saygı göstermeliyiz, sevgi duymalıyız. Bize öğüt vermeye çalışırlar ki hayatta yanlış yapmayalım diye sevgiyle yaklaşıp saygı isterler. Çoğunlukla bizi alıp karşılarına otururlar, şöyle yapın, böyle yapın derler. Bizde bunun gibi şeylere kabaca cevap verirsek saygısızlık olmuş olur. İletişim kopar arada sevgi bile kalmaz.
Bu nedenle daha dikkatli sevecen ve saygılı olmalıyız. Daha nazik kelimeler kullanmalı, kaba sözler kullanıp insanları üzmemeliyiz, kırmamalıyız ve bağırıp çağırmamalıyız.
Bu gibi şeylerin sonunda pişman olacak şeyler yapmamalıyız. İnsanlarla saygılı olmalı o gibi davranışlardan kaçınmalıyız.
ÇINAR OKSAY
                       3-C
 
 
Babamın Kitap Sandığı
 
Konu: Köpekler
 
                                         Köpekler
       Ben bütün hayvanları severim ama en çokta köpekleri, çünki köpekler çok dost canlısı ve çok eğlencelidirler. Köpeklerin en önemli özellikleri sadık olmalarıdır.   
       Annem bir ara bana çok büyük bir köpek gösterdi öyleki ayaklarından tutup kaldırınca boyu iki metre olabiliyormuş ve bu köpekler birini korumak için çanını verirmiş. Pek çok köpek cinsi vardır . Golden , sibirya kurdu, sivas kangal bazılarıdır.
 
       Köpekler çok tatlılar, yaz tatillerinde en iyi oyun arkadaşımızlardır. Bazı insanlar köpekleri sevmez ama köpekler görme engellilere yardım eder ve bazıları çok kolay eğitilebilir.
       Sonuç olarak köpekleri sevelim  onları koruyalım.
                                                                  
                 Zeynep Ela Aşık  3-C
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   
                                       
 
                          


 
 
 


1 yorum: