17 Aralık 2015 Perşembe

4-C SINIFI FALAKA KİTABIMIZ İLE İLGİLİ KOMPOZİSYONLARIMIZ


ADI: ECE
SOYADI: ÖZTÜRK
SINIFI: 4-C
NU: 165

KİTABIN ADI: FALAKA

KONU: Okul hayatına yatılı bir okulda devam etmek ister miydin?


                                                         YATILI BİR OKUL

Ben okul hayatıma yatılı bir okulda devam etmek istemezdim. Benim oraya alışmam ve ailemden ayrılmam çok zor olurdu.

Yatılı bir okulda okusam bile orada ailemin yanında gibi hissedemezdim. Küçük bir çocuk için aile her şeydir. Bizi sever, korur, eğitir. Yatılı okulda da sevip koruyup, eğitirler, eğitirler ama bizi hayatımız borunca en çok ailemiz sever. Zaten çocukların yeri anne ve babalarının yanıdır. Orada sevgi görürler. Kitapta okuduğumuz gibi çocuğu annesi yatılı bir okula veriyor. Sizce de bu iyi bir şey mi? Bence değil ne olursa olsun çocuğunu yatılı bir okula vermemeliydi. Gerekiyorsa verebilir ama okuduğumuzda herhangi bir gereksinim yoktu. O çocuk orada anne özlemiyle eğitim görüyor. Zaten hangi çocuk anne ve babasından ayrı kalmak ister ki?

Uzun lafın kısası  yatılı bir okulda okumak istemezdim. Dediğim gibi bütün çocukların yeri anne ve babalarının yanıdır.
 
 
ADI:  DORUK
SOYADI: ÖZLÜ
SINIFI: 4-C                                       
NUMARASI:  236
KİTABIN ADI: FALAKA
Konu:  Hayalindeki okulu anlat.
                          HAYALİMDEKİ  OKUL
            Benim hayalimde hep bir okul vardı.Mesela akıllı tahta teknolojik kalemle değilde dokunmatik olsa ya da uzaktan kontrol edebilsek,bilgisayar olmadan da açabilsek ne güzel
olurdu.Çantada hiç kitap taşımasak, bütün kitaplar I-pad’e yüklü olsa.                       
Öğretmen sınıfa girdiğinde ayağa kalkmadan selamlaşsak.Yemekler 30 çeşit olsa biz kendimiz seçip alsak .dersler 60dk olsa,teneffüsler 30dk olsa ne güzel olurdu.8 ders yerine 10 ders olsa.1.sınıftan liseye kadar teknoloji(İ-pat,bilgisayar telefon)  getirebilsek. 1.sınıftan itibaren bütün dersler öğretilse. Çok büyük bir  bahçesi olsa.İlkokul,ortaokul,lise ve üniversite binaları ayrı olsa. Defterimize yazı yazmaktansa dokunmatik olan İ-patlarımıza yazı yazmak çok daha iyi olmaz mıydı?  Çok güzel saklanma alanları olsa çocuklar için  saklambaç,hırsız-polis,ebelemece oyunları çok daha eğlenceli ve güzel oynanırdı.
İşte ben okulu böyle eğlenceli ve güzel bir yer olarak hayal ediyorum.
 
 
 
ADI:ELA AYŞE
SOYADI:KOÇAK
SINIFI:4-c
NUARASI:228
KİTABIN ADI:FALAKA
KONU: OKUL HAYATINA YATILI BİR OKULDA DEVAM ETMEK İSTER MİYDİN? BU DÜŞÜNCE SENDE NE GİBİ DUYGULAR UYANDIRIYOR?
 
YATILI OKUMAK
 
            Bana bir gün “Eğitime yatılı bir okulda devam etmek ister misin? “ diye sorsalar, cevabım “hayır” olurdu.
             Yatılı okulda okumak insana çok şey kazandırır. Bu okullarda okuyan çocuklar erken yaşta olgunlaşır, küçük yaşta sorumluluk alır ve işlerini kendi başlarına halletmeyi öğrenirler. Ben bunları bilmeme rağmen yine de yatılı okumak istemem. Benim nedenim aslında ailemden ayrı kalmak istememedir. Aynı zamanda ailem yanımda yok iken endişeli olmamdır.
             Bu aileler için verilmesi zor bir karardır. Çocuk yatılı okuyarak kuvvetli bir insan olabilir ama aile sevgisinden ve sıcaklığından da yoksun kalabilir.
 
 
 
ADI:Elif
SOYADI:Ünveren
SINIFI:4/C
NUMARASI:223
KİTABIN ADI:Falaka
KONU:Ailemle ,akrabalarımla  ve yatılı okul olmayan bir yerde hayatıma devam etmek istiyorum.
OKUL HAYATINA YATILI BİR OKULDA DEVAM ETMEK İSTER MİYDİN ?
 
          Ben okul hayatıma yatılı bir okulda devam etmek istemezdim.Çünkü ben ailemi seviyorum ve onlardan ayrılmak istemiyorum.Ayrıca bazı farklı nedenler de var.Mesela benim okulum çok güzel ve yatılı değil,eğer yatılı bir okula geçecek olursam kendi okulumdan ayrılmış olurum ve asla böyle bir şey olsun istemem.
            Ben ailemden,akrabalarımdan,okulumdan asla ayrılamam.Ama eğer çok gerekliyse de onları da yanımda götürürüm.Kendi ülkemde yatılı kalmam ,ama yabancı ülke ise ailemi de yanımda götürürüm.Zaten yatılı okul insana biraz da korkutucu gelir.Yatılı okulda bazı kurallar vardır,ama insanın kendi evinde yoktur.İstediğin şeyi yaparsın ,istediğin saatte yatar,istediğin saatte kalkarsın.Ailen de yanındadır,alıştığın okula devam edersin.Yatılı bir okula devam etseydim çok üzgün olurdum.
            O yüzden asla yatılı bir okulu istemem.

ADI :ALARA
SOYADI:ATEŞ
SINIFI:4-C
NUARASI:658
KİTABIN ADI:FALAKA
HAYALİMDEKİ OKUL
Hayalimdeki okul benim güvende ve mutlu olacağım bir okul olmalıdır.
 Güvenlikli renkli iç açıcı güzel bir okul olmalıdır.Benim okulumun duvarları pembe mavi ve sarı gibi güzel hoş renklere boyanmış olmalıdır.Okulumda spor salonu ve bale salonu ayrıca buz pateninin olmasını isterdım.İngilizce Almanca Fransızca İtalyanca vb. gibi dersler olsun.Daha çok yabancı dil öğrenmek isterdim.Derslerin yanında sosyal aktivitelerin daha çok olmasını ısterdım.Okulun bahçesinde rengarenk çiçeklerin olmasını isterdım.Haftanın belirli günlerinde kısa süren film izlemek için sinema salonunun olmasını isterdim.Tenis kortununda olmasının çok eğlenceli olacagını düşünüyorum.Büyük bir kütüphane ve bilgisayarodasının olmasını isterdim.
Hayalimdeki okul aktiviteleri bol dersleri eğlenceli ve bahçesi çiçeklerle dolu olmasını isterdim.
 
ADI:Ceylin
SOYADI:Çetinel
SINIFI:4-C
NUMARASI:235
KİTABIN ADI:Falaka
 KONU:Hayallerindeki okulu anlat
 
HAYALLERİMDEKİ OKUL
 
  Benim hayallerimdeki okul dijital yani kendi kendine sürekli dakikada bir renk değiştirebiliyor.
  Merdivenlerden çıkanlara robot sesiyle sohbet edebiliyor ve mesela tost dediğinde sana bedava veriyor, sorularına cevap veriyor ve bizi istediğimiz yere ışınlıyor.Derste seninle sen dışında kimsenin görmeyeceği ve duyamayacağı şekilde konuşabiliyor. Karnın ağrıdığında seni hiç yürütmeden revire ışınlıyor. Kendini klonlayıp sonra seninle tek isen aşağıya iniyor, çıkarken seni taşıyor veya ışınlıyor. Yaramazlık yaparsan seni uyarıyor eğer kuralları bilmiyorsan sana kuralları anlatıyor. Sana bedava eşyalar yani hediye gibi veriyor.Oyunlar oynuyor,saklambaçta sana en güzel saklanma yerlerini gösteriyor,biraz hileye girerek seni ebe yerine ışınlıyor. Eğer sıcaklarsan başından aşağıya sana özel bir kar bulutu yapıyor. Onu istemezsen sana özel küçük bir klima veriyor.Duvarlar durmadan renk değiştiriyor,masalar yürüyebiliyor ve her gün masalarda sabah fırından yeni çıkmış ekmekler ve başka yiyecekler oluyor. Tahtanın her bir yanı renk renk yerler ise zıplamamız için zıp zıp.
    İşte benim hayallerimdeki okul ise bu. Kısacası dijital ve her şeyi yapabiliyor


 
ADI: Çınar
SOYADI: Oksay
SINIFI 4-C
NUMARA 672
                                              Hayalimdeki Okul
 
Öyle bir okul hayal ediyorum ki ağaçların arasında kırmızı kiremitleri,mavi panjurları,ağaçlardan gelen kuş cıvıltıları ve biz çocukların bağırmamızın eksik olmadığı bir okul.
Okulun bahçesinde oyun alanı,küçük bir hayvanat bahçesi ,küçük bir futbol sahası düşünüyorum,hayalimdeki okulda temiz ve rengarenk sınıflar ve sınıflarda akıllı tahtalar düşünüyorum.
Evet öyle bir okul düşünüyorum ki güzel arkadaşlıkların başlangıcı olan bizleri çok seven öğretmenlerimizin olduğu,kışın sıcak,yazın soğuk sınıfları olan bir okul düşünüyorum

ADI:Damla
SOYADI:Çağlayan
SINIFI:4/C
NUARASI:168
KİTABIN ADI:Falaka
 
                           YATILI OKULDA ÖĞRENCI OLMAK
      Yatılı okulda öğrenci olmak bazıları için acı , bazıları için ise iyi bir duygudur. Mesela, yatılı okullarda bahsedeyim, toplum içinde uyuyup , ders yapıp ,ödev yapıyorsun . Bence iyi birşey değil.
       Hele hele Küçükler için… Annelerini babalarını özlüyorlardır. Küçükken bende Öyleyim. 1 gün 2 gün değil , 5. dakika annemi babamı özlüyordum. Hem belki de öğretmen kötü olursa , bunu annene ve babana söyleyemezsin. Sadece hafta sonları onlarla vakit geçiriyorsun. Öğretmeni kötü olmasa da , kötü bir gün geçirdiğinde cuma Gününe kadar beklemesi gerekir. Ama iyi yanları da var. Hergün arkadaşlarınla okulda uyuyorsun , ders çalışıyorsun , bilemediğin soruları öğretmenine soruyorsun ve bu da okuldaki Başarının artmasını Sağlar.
 
       Ben kendi okulumdan memnunum ve yatılı okulda da okumak istemiyorum.
 
 
 
EMİRHAN ÇARKÇI
4-C
                            YATILI OKUL,YENİ BİR DÜNYA
    Okul hayatıma yatılı bir okulda devam etmek istemezdim.Çünkü yatılı okul demek;ailemden,sevdiklerimden,bulunduğum şehirden,arkadaşlarımdan,alıştığım düzenden ayrılmak demektir.
    Yatılı okulda tek başına kalırsın,önemli işleri kendin yapmak zorunda kalırsın.Bazen bu işler bizi zorlayabilir Ama şu anda yapmam gereken işleri yapıyorum,zor işler içinde büyüklerimden destek alıyorum.Bu durum,hayatımı kolaylaştırıyor.Akrabalarımı,arkadaşlarımı ve diğer sevdiklerimi istediğim zaman görebiliyorum.Bu nedenle yatılı okula gittiğimde onları özleyeceğimi düşünüyorum.Ders çalışırken ailemden,büyüklerimden destek alıyorum.Bir düzenim var ve bu düzenle yaşamaktan memnunum.Yatılı okulda okuyan öğrenciler kendi başlarına bir işi yapabilme becerisi kazandıklarını söylüyorlar ama özlem duyduklarını,çok yorulduklarını da söylüyorlar.Bazen bu yüzden ailelerine yakın okula geçtiklerini ifade ediyorlar.
    İleride üniversite okuduğumda dahada büyümüş olacağım o zaman başka şehire gidip yatılı okulda kalabilirim ama şimdi yatılı okulda okumayı düşünmüyorum….
Emirhan yazın biraz kötü ve noktalama işaretlerinde yok ama paragraf başın güzel ve konuyu güzel anlatmışsın.Nil Dağtekin 4/C 182
 
 

ADI:Ender
SOYADI:Yalçın
SINIFI:4/C
NUARASI:169
KİTABIN ADI:Falaka
 
   Okul hayatıma yatılı bir okulda devam etmek fikri beni heyecanlandırıyor.Çok sevdiğim arkadaşlarım ve öğretmenlerimle gece gündüz bir arada olmak harika olacak.Sonuçta bizim okullarımızda Falaka yok.
    Yatılı okulda hayata bir adım önde başlarız.Her türlü sorumluluk bize ait olur.Derslerimize düzenli çalışıp,anlamadıklarımı hemen öğretmenime sorabilirim.Ama düşünüyorum da yazar Ahmet Rasim gibi ben de aile özlemi çekerim.Yatılı olmak büyümek demek.Oysa ben ailemin yanında çocukluğumu yaşamak istiyorum.
     Ben,üniversiteye kadar ailemin evinde bir arada kalmak isterim.Çünkü evimin ve ailemin sıcaklığını hiçbir şeyde bulamam.
ADI: KAYRA
SOYADI: KATLAV
SINIFI: 4/C
NUMARASI: 237
KİTABIN ADI: FALAKA
 
HAYALİMDEKİ OKUL
            Benim istediğim çeşitte 4 tür okul vardır
            Size bu okullardan dördünü de anlatayım. Bunlardan biri “TASARIM OKULU”, ikincisi “RESİM OKULU”, üçüncüsü ise “MÜZİK OKULU” dur. Bir tane daha vardır ki içinde yine matematik, fen, sosyal ve türkçe var olsun, ama içindeki tüm dersler oyunlar ile anlatılıyor olsun.
            Size şimdi “TASARIM OKULU”nu anlatayım. Bu okul öncelikle özel bir okul kalitesinde eğitim vermeli ama parasız olmalı. Çünkü bu okul çocukların kıyafet tasarlama hayali gelişsin diye yapılmış olmalı. Hayalimdeki bu okula tasarımcı olmak isteyen kız, erkek tüm çocuklar gelebilmelidir. Bu okulun öğretmenleri, benim öğretmenim gibi kibar, zarif ve sabırlı olmalıdır. Öğrencileri çalışkan, hırslı, sorumlu, azimli ve oyun sever olmalıdır. Sınıfın içi rengarenk olmalı ki çocuklar sınıf içerisinde coşup oynamalılar, ayrıca dilerlerse veliler de ders alabilmeliler. Son derece güvenlikli olması gerektiğini de unutulmamalı.
            Benim hayalimdeki okullardan biri bu ve böyle… Ya sizin ki nasıl?
 
 
MEHMET ALP GÜNEŞ
                   4-C
                 NO: 670
                  Konu:Okul hayatına yatılı bir okulda devam etmek ister miydin? Bu                             düşünce sende ne gibi duygular uyandırıyor?
 
                                                        Yatılı Okul
      Okul hayatıma yatılı bir okulda devam etmek istemezdim.
Bu düşüncenin bende ne gibi duygular uyandırdığına gelirsek, okul hayatıma yatılı bir okulda devam etseydim muhtemelen sıkılır ve üzülürdüm. Çünkü orası akşamları pek eğlenceli olmaz. Hatta akşam dışında bile sıkıcı olabilir. Bu yüzden sıkılırdım. Hem sıkıldığımdan, hem de yakınlarımı sık göremediğimden üzülürdüm.
Üstelik bu yaz tatili için daha sabırsız beklememe neden olurdu.
               Yani okul hayatıma yatılı bir okulda devam etmem çok kötü olurdu.
 
ADI:Mithat Efe
SOYADI:Yaman
SINIFI:4/C
NUARASI:230
KİTABIN ADI:Falaka
 
Sevdiklerimi Özlerim
 
Hayatıma yatılı bir okulda devam etmek istemezdim. Çünkü sevdiklerimden ayrı kalmak zor olabilirdi.
Belki bazılarınız bu soruya “evet” diye cevap vermiş olabilir .Ben ise kendimi şu anda böyle bir duruma hazır hissetmiyorum. Nedenlerine gelince ailem, arkadaşlarım, yaşadığım şehir kısacası tüm sevdiklerim benim için çok kıymetliler. Aslında böyle bir durum başıma gelse tek bir şartla kabul ederdim: Annem derdim, annemle benimle gelecek derdim. Yatılı okulda okumanın zorlukları var tabii. Mesela her gün İstediğiniz yemeği yiyemezsiniz ya da akşamları kardeşinizle oyun oynayamazsınız.
Sevdiklerimi özlemeyeceğimi bilsem yatılı bir okulda okumayı düşünebilirsin ama şuan için buna hazır değilim.


 
Adı:Nehir                                                       
Soyadı:Moray
Sınıfı:4/C
Numarası:193
Kitabın Adı:Flaka
                                                  Yatılı   Okul
                   Yatılı okullar,içinde hem öğretim ve eğitimin yapıldığı, hem de burada okuyan çocukların yatılı olarak kaldıkları yerdir. Çocuklar evlerinden ve ailelerinden uzak bir şekilde öğrenim görürler.
                        Yatılı okullarda okuyan çocuklar,ailelerinden uzak oldukları için çabuk büyürler.erken yaşta alınan sorumluluk;bu çocukların çabuk olgunlaşmalarını sağlar.
                        Bana sorarsanız,yatılı okulda kalmak istemezdim.yatılı okullarda kalan çocuklar mutlu mudur bilemem. Ancak ben mutlu olmazdım. Çünkü ailemden,arkadaşlarımdan,sevdiklerimden;kısacası tanıdığım tüm kişilerden uzak kalmamın düşüncesi bile kötü geliyor.
Asla yatılı okulda kalmam demiyorum. Ancak evimi ve ailemi çok seviyo-
rum. ben yatılı okulun güzel taraflarını göremiyorum. Ailemden ayrılmak istemem.
Bence;hiç kimse bir mecburiyet olmadıkça, çocuğunu yatılı okula göndermemeli. Çocukları ile güzel vakitler geçirip,birlikte oldukları her anın tadını çıkarmalılar
 


ADI: Nil

SOYADI: Dağtekin
SINIFI 4-C
NUARASI: 182
KİTABIN ADI: FALAKA

Konu Okul hayatını yatılı bir okulda devam etmek ister miydin

Kitap adı Falaka

 

                                  Yatılı Okul

            Ben, tam gün eğitimi olan bir koleje gidiyorum.Akşam olduğunda sıcacık evime dönüyorum.Bizim okulun yatılı bölümü yok.Ama Adana’da, yatılı okullar var.

            Ben asla yatılı okula gitmek istemezdim. Bunun bir çok sebebi var.Her şeyden önemlisi ailemden uzakta olmak istemezdim.Çünkü fark etmesek bile ev ortamı bizim hayatımızı çok kolaylaştırmaktadır.Düşünsenize evimizde tuvalet için sıra beklemeyiz,yemek için sıra beklemeyiz,banyo yapmak için sıra beklemeyiz.Çamaşırlarımızı annemiz yıkar,kıyafetlerimizi annemiz ütüler.Ama yatılı okula gitseydik en temel ihtiyaçlarımızda sıra beklerdik.Çamaşırlarımızı kendimiz yıkardık ütümüzü kendimiz yapardık.
  İyi ki yaşadığımız şehirde güzel okullar var da yatılı okulda okumak zorunda kalmıyoruz.



 
ADI: Sabriye Talya
SOYADI: Demir
SINIFI: 4/C
NUMARASI: 716
KİTABIN ADI: FALAKA
 
HAYALİMDEKİ OKUL
         Her insan sahip olduklarından daha güzel şeylerle ilgili hayaller kurar.  Her öğrencinin de hayalini kurduğu bir okul vardır.  benim de hayalini kurduğum bir okul var. 
         Benim hayalimdeki okul 08:30’ da başlar.  15 dakika arkadaşlarla jimnastik yapılır.  Sonra hep birlikte kahvaltı yapılır.  Kahvaltıdan sonra dersler başlar.  Öğle yemeğinden sonra sınıfımızın yanındaki bir dinlenme odasında 30 dakika dinlenme fırsatımız olur.  Dinlendikten sonra dersler tekrar başlar.  Dersler bittikten sonra ödev saati başlar.  Ödevlerimiz bitince tüm defter ve kitaplarımızı okulda bırakıp evlerimize gideriz.  Evde ödev yapmak zorunda kalmayız.  Okula serbest kıyafetle gelinir.  Normal derslerin dışında okuldaki yeşil alanlarda sebze meyve de yetiştiririz.  Buranın adı da “Çiftlik 88” olur.  Ayrıca okulda sık sık panayır ve kermesler düzenlenir

        Sonuç olarak hayalimdeki okul gerçek hayatla ilgili her şeyi öğrendiğimiz ve öğrenirken eğlendiğimiz bir okuldur.
 
ADI:SELİN
SOYADI:ÖNDER
SINIFI:4/C
NUMARASI:181
KİTABIN ADI:FALAKA
                            YATILI OKUL
Bence, yatılı okulda arkadaşlarımla kalmak eğlenceli olurdu. Ama bu yaşta en çok ailemize hasret kaldığımız zamanımızdır. Mesela ben, psikolojik olarak üzgün olurum. Eminim sizde böyle düşünüyorsunuzdur.
Fakat, bu bazı çocuklar için güzel bir şeydir. Bulunduğu yerde okulu olmayan ve maddi durumu iyi olmayan başarılı çocuklar için devlet yatılı okullar açmaktadır. Bu durumdaki öğrenciler için iyi bir imkandır. Şu an kendimi yatılı okulda olduğumu düşününce yaşayabileceğim zorlukları aklıma getirince, hayatımın ne kadar avantajlı olduğunu anlıyorum.  Onların durumunu düşününce içim sızlıyor yani düşünsenize hasta olduğunuzu, özgürlüğünüzün sınırlı olduğunu bir düşünsenize günlük rutin işlerinin nasıl yapılacağını düşünün.
Ben bir gün, bir saat annemi, babamı, ağabeyimi kısacası ailemi görmediğimde sanki kalbim sıkışıyor, bir de onlar nasıl hasret kalıyorlardır. Her gün ailemi gördüğüm ve yatılı bir okulda okumadığım için çok mutluyum.
 
 
 
ADI:Utku
SOYADI:Yazkurt
SINIFI:4-C
NUMARASI:240
KİTABIN ADI:Falaka
HAYALİMDEKİ OKUL
 Okul hepimizin ikinci evidir. Bu yüzden de severek gideceğimiz bir yer olmasını isteriz. Ben okulumu seviyorum ama hayal ettiklerim de var.
  Benim hayalimdeki okulda derslerde defterler yerine tabletlere yazılıyor. Şu anda yaptığımız ödevler gibi tabletlerden yapılıyor. Havuzları var, spor salonları var, dev gibi parkı var, müzik ve resim ana dersler olsun, ingilizce, almanca, bilgisayar, at binmek ve bilim gibi dersler olmasını isterdim. Fakat okulum at binmek dışında hayalimin çoğunu gerçekleştiriyor.
            Öğretmenler ise öğrencilerini sevmeli, onlara değer vermeli, onları iyi yetiştirmek için  gayret etmelidir.  Eskiden okullarda öğrencilere dayak atılıyormuş, kötü cezalar veriliyormuş. Ben öğretmenimi çok seviyorum, bizlere çok iyi davranıyor. Bizleri iyi yetiştiriyor.
             Ben okulumu seviyorum, hayalimdeki okulda olduğum için mutluyum.

ADI:ZEYNEP GÖKSU                                                                                                                                                    
SOYADI:ŞİBLİ                                                                                                                                            
SINIFI:4/C                                                                                                                                                      NO: NO :234
                                                                                            
KONU:HAYALİNDEKİ OKULU ANLAT
 
                                     HAYALİMDEKİ OKUL        
     Hayalimdeki okulda,
     Bilgisayar ve tablet dersi var. Dans var . İstersen derse girmeyebilirsin. Saraya benzeyen     Okul olmalı hayal ettiğim okul. Her gün straplez bluz ve tayt giyip ayakkabılarımın da kristal olmasını hayal ediyorum. Okula istediğim kişilerin gelmesini isterdim. Ayrıca sınıfın içinde ışınlama sistemi de olmalı. Yemekhanesi bir tek bana ait olmalı ve her gün istediğim yemek çıkmalı. Okulda bize sihir yapmayı öğretmelerini isterdim. Hiç kimse birbirini şikayet etmemeli yoksa ceza verilmeli.
    Okulda telefon getirmeyen ceza almalı. Yaşasın telefon etkinlikleri olmalı. Keşke benim okulum da böyle olsaydı tüm öğrenciler mutlu olurdu. Telefonsuz hayat bir hiç, saçma ve kötü bir hayat olurdu.

 


 



 


 
 
 
 




 



 


 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder