8 Kasım 2015 Pazar

4-C SINIFI 1. KİTAP KOMPOZİSYON ÇALIŞMALARI..

                           KİM  KORKAR YAZMAKTAN?

ADI :Barkın

SOYADI:Sofuoğlu

NUMARASI:219

TARİH:19/10/2015

 

Konu: Arkadaşlık birlikte durup, birlikte kanat çırpmaktır.

 

ARKADAŞLIK

 

            Biz insanları diğer canlılardan ayıran en büyük özellik sosyal olmamızdır. Diğer insanlarla birlikte olma ve onlarla paylaşımlarda bulunma ihtiyacı duyarız.

     Çalışma hayatımızda, okulda sürekli diğer insanlarla birlikte zaman geçirmemize rağmen, arkadaşlarımızla geçirdiğimiz zamanların yeri ayrıdır. Özellikle çocukken edindiğimiz arkadaşlıkların temeli daha sağlamdır ve daha güçlü bağlar kurulur.

              Arkadaşlarımızla geçirdiğimiz uzun süreler sonrasında onların ne zaman üzgün, ne zaman neşeli, ne zaman sıkıntılı olduklarını yüzlerinden bile kolaylıkla anlayabiliriz. Zaten bu özel durumlarımızı da en çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla paylaşmak isteriz. Bizi, ailemizle birlikte en iyi anlayan onlardır.

           Zamanla arkadaşımızı bir parçamız olarak görür ve birlikte güler, birlikte ağlar hale geliriz. Yani birlikte durup, birlikte kanat çırparız.

 

Elestiri: Sevgili arkadasim Barkin cok guzel ve harika bir yazi yazmissin tam 95 kelime yazmissin. Tebrikler

Ceylin Alpay 4-C

ADI :Asel

SOYADI:ÖZDOĞAN

NUMARASI:218

TARİH:20.10.2015




ARKADAŞLIK

İnsanlar arasındaki arkadaşlık bizim yaşlarımızda başlar. Zamanla gelişir, büyür olgunlaşır. Arkadaşlık, birlikte durmak, sevinçleri ve hüzünleri paylaşmak, hep birlikte kanat çırpmaktır.

Arkadaşımızın olmasını istiyorsak; dürüst, vefakar, uyumlu olmalı, farklılıklarımıza saygı duyarak arkadaşlıklarımızı sonuna kadar götürmeliyiz. Arkadaşlık kısaca iyilik, huzur, beraberlik ve sihirdir. Onu kaybederseniz ne olacağını düşünün?

Arkadaşlık kurmak insana güzel duygular hissettirir. Kaybedersek ne hissederiz bir düşünmeliyiz. Yüzümüzün gülümsemesi kaybolur. Arkadaşlıklarımıza önem verelim. Arkadaşlık sihirini elimizde tutup, hep gülümseyerek yolumuzu aydınlık kılalım.

 

ADI :Ceylin

SOYADI:Alpay

NUMARASI:207

TARİH:22.10.2015

 

Konu:Arkadaşlık,birlikte durup , birlikte kanat çırpmaktır.

 

                  Arkadaşlığın Önemi

 

      İnsanların yalnız yaşaması mümkün değildir. Hayatı boyunca her insan bir arkadaşa   ihtiyaç duyar. Arkadaşlık insanlar arasındaki bağdır. Arkadaşımız hayatımızın önemli bir parçasıdır. Hayatımıza anlam katar. Hayatımızı güzelleştirir.

Hayatımız boyunca bazen mutlu, bazen mutsuz günlerimiz olabilir. Arkadaşlık dostluk, kardeşlik paylaşım demektir. Arkadaş seçmek kolay değildir. Arkadaş edeceğimiz, insanı iyi seçmeliyiz. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu  söyleyeyim atasözünde de anlatıldığı gibi iyi arkadaşlıklar bize iyi davranışlar, kötü arkadaşlıklar ise bize kötü davranışlar öğretir. İyi bir arkadaş onunla her konuda konuşabileceğimiz, birbirimize güvenecek sırtımızı dayayabileceğimiz sıkıntılı anınızda yanımızda olan ,elimizden tutan hoşgörülü ve yardımsever olan kişidir. Kötü arkadaşlardan uzak durmalıyız. Çünkü bize zarar verirler

Bizler her zaman arkadaşımızla iyi geçinmeli ve arkadaşımızın yanında olmalıyız. Arkadaşımızın elini sıkı sıkı tutmalıyız. Çünkü arkadaşlık birlikte durup, birlikte kanat çırpmaktır.

                                                                                                                                                                    

Eleştiri: Arkadaşım sana katılıyorum. Çok güzel yazmışsın. Bence haklısın.



 
Ceylin Çetinel
4-C sınıfı
                                                                    Boby  ile Karmaşa
  Benim en sevdiğim oyuncağım Boby’dir.
  Boby küçük mor pelüş bir ayıcıktır. Çok tatlı bir büyük gözleri vardır. Boby evdeki
Bütün sesleri  kaydetse bence çok karmaşıklık olur. Çünkü evde kötü bir şey olsa
Aradan bir yıl geçse ben boby’yi dinlerim o olayı unutmuş olsam onu tekrar dinlerim
Ve moralim bozulur. Birinin duymasını istemediğimiz şeyleri kaydedebilir.
Birileri hakkında dedikodu yaparsak bunları kaydedebilir. Birileri hakkında kötü şeyler
Söylediğimizde bunlarıda kaydedip moralimizi bozabilir. Gizli yapılan işler yada söylenen
Sözler bir süre sonra duyulur ( yerin kulağı vardır )
            Bu nedenle bence evdeki bütün sesleri kaydeden bir oyuncak olmamalıdır. Bu oyuncak
Moralimizi çok mutlu olduğumuz gün bile bozabilir.
ADI: ÇINAR
SOYADI: OKSAY
SINIF :4-C
                                                                  Çiçeklerimiz
 
   Konu: Bitkiler, canlı varlıklardır. Sizce evdeki onunla ilgilenen kişinin sesini duyup, duygularını anlar mı?
 
         Bitkiler canlı varlıklardır; çiçeklerde bitki grubundan oldukları için onlarda canlı varlıklardır, tüm bitkilerin su ve havaya ihtiyacı olduğu gibi sevgiye de ihtiyacı vardır.
          Buna bir örnek vermek gerekirse evdeki çiçeklerden bahsetmem gerekir. Annem evdeki çiçeklerin belli zamanlarda su ihtiyacını giderir ve onlarla konuşur, bazı zaman annemin işi olduğundan dolayı çiçeklere zaman ayıramaz ve ilgisi ihmal edilebilir, işte çiçeklere zaman ayırıp onlarla konuşamadığı zamanlarda çiçeklerin mutsuz olduğunu anlarım, çünkü çiçekler biraz solgun gibi görünürler, mutsuz bir insanı andırırlar bunu hissedebiliyorum.
         Giriş bölümünde çiçeklerin havaya ihtiyacı olduğunu yazmıştım. Geceleri oksijen alıp karbondioksit üretirler, gündüzleri ise karbondioksit alıp oksijen üretirler, bu bilgiler doğrultusunda yatak odasında çiçek bulundurmamak gerekir.


 
ADI : DORUK
SOYADI: ÖZLÜ
NUMARASI:236
TARİH:19.10.2015
 
KONU:En sevdiğiniz oyuncak evinizdeki bütün sesleri kaydetse, neler olurdu?
                                                      Ailemizin Sesleri
 
Her zaman oyuncakları sevdim. bazıları hayatıma hızlıca girip çıktılar.bazılarına ise çok bağlandım. Bunların başında dinozor legom gelir.
Oyuncak dinozorumun kimsenin bilmediği bir özelliği var. Çevresindeki tüm konuşmaları kaydedip depolayabiliyor. Bu olay bazen komik olaylara neden oluyor.İki gün önce annem ablama sesleniyordu:
-Ayşe cep telefonunu okuldan gelince bana ver. Akşamları onu kullanmanı istemiyorum.
Ablam cevap verdi.
-Anneciğim,arkadaşlarımla çözemediğimiz soruları paylaşıyoruz. Birbirimize soru çözümlerini yolluyoruz. Biraz sonra annem mutfağa geçtiğinde ablam erkek arkadaşı Osman’ı telefonla aradı.
-Osmancığım ne yapıyorsun diye sordu. Az kalsın telefonumu anneme kaptırıyordum diye dert yandı. Konuşmaları böyle sürerken bizim dinozor meğer her şeyi kaydetmemiş mi? Annem odamı toplarken dinozorumu eline aldığında başladı kayıttan yayın yapmaya. Annem dinledikçe yüzü renkten renge girdi. Abama sekiz deprem şiddetinde bir sesle bağırdı:
-Ayşe çabuk telefonu buraya getir!
Oyuncak dinozorumu çok seviyorum ama ablamın onu sevdiğini hiç sanmıyorum

ADI :ELA AYŞE
SOYADI:KOÇAK
NUMARASI:228
TARİH:19 EKIM 2015
KONU: En sevdiğiniz oyuncak evinizdeki bütün sesleri kaydetse neler olurdu?
 
                                            KARBEYAZ KAYDETSE
            Ben büyüdüğümden dolayı pek fazla oyuncaklar oynamıyorum. Ama elbette her çocuk gibi benim de sevdiğim oyuncaklarım var.
             Benim en sevdiğim oyuncağım Karbeyaz'dır. O bir köpektir. Bu oyuncağımı amcam bana doğduğum zaman almış. Küçükken onunla oyunlar oynar mıydım hatırlamıyorum ama şu anda onu kafamda gerçekmiş gibi düşünüyorum. Eğer bu oyuncağım evimde konuşulan sesleri kaydetseydi, bunlardan bazıları şunlar olurdu; sinirlendiğim ve üzüldüğüm de kendi kendime konuştuklarım, Karbeyaz gerçekmiş gibi ona anlattıklarım, kardeşim Ayça'yla yaptığımız kavgalar, sesli okuduğum kitaplar, annemle sohbetlerimiz, telefon sesleri.
              Eğer Karbeyaz bunları gerçekten kaydetseydi ve benim de bunları kaydetme şansım olsaydı çok mutlu olurdum. Çünkü kendi konuştuklarımı dinlemek bana zevk verir.

 
Eleştiri: Yazını çok beğendim, çok güzel yazmışsın, konunu beğendim, fikirlerini beğendim.
 
ELİF ÜNVEREN
4-C
 
           EN SEVDİĞİNİZ OYUNCAK EVİNİZDEKİ BÜTÜN SESLERİ KAYDETSE NE OLURDU
  En sevdiğim oyuncak evdeki bütün sesleri kaydetse hem mutlu hem üzgün hem de kızgın olurdum
Çünkü ben o oyuncağı seviyorum. Ve oda benim seslerimi kaydediyor. Tabi herkes gibi heyecanlanırdım. Böyle özel bir oyuncağım olduğu için sevinirdim .  Ama içten içe o oyuncağı parçalamak isterdim.  Çünkü insanlar bazen özel şeyler söyleyebilir. Ve birisi bu oyuncağın sesleri kaydettiğini biliyor ise onları dinleyebilir. Sizin özelinizide  başkası duymuş olur . O kişinin başkasına söylemeyeceği ne malum. Belki başkasına söyleyecektir. Ve sizi sevmiyordur. Ben olsaydım o oyuncağın içindeki şeyi çıkarttırırdım . Eğer çıkartamıyorsam onu aldığım yere iade ederdim. Yerine de kaydetmeyenini alırdım. Yoksa mecburen başka bir şey alırdım. Eğer geri veremiyorsam atardım. Çünkü özel konuşmalarımı başkasının duymasını istemezdim.
Ve o oyuncağı asla düşünmeyip hayatımdan silerdim.
ADI :EMİR
SOYADI:DİRİL
NUMARASI:209
TARİH:19.10.2015
 
                                               DOST KARA GÜNDE BELLİ OLUR
Arkadaşlık birbirine destek olmak ve sahip çıkmaktır.Cumartesi günü sitenin parkına inmiştim.Selimi gördüm elinde torpil vardı.Torpilleri ne yapacaksınız diye sordum.Selim dedi ki:
-Torpil patlatacağız.
-Ben de patlatabilir miyim? dedim.Selim tamam dedi.Torpilin ilkini ben patlattım.Sonra üç tane daha patlattık.Torpil bitince sıkılmıştık.Bartu topunu getirince futbol oynamaya karar verdik.Ben kaleci olmayı sevdiğim için kaleci oldum.Topu kurtardıktan sonra kol bileğimin üstüne düştüm.Bizim sitedeki Barkın yanlışlıkla kol bileğimin üzerine bastı.İlk çok ağrımıştı.Neyse ki Bartunun babası doktordu.Bartunun babası ezilme var dedi.Doktora gidip röntgen çektirdik.Doktordan gelince Selim beni karşıladı.Beni evime kadar götürdü.Yanımdan ayrılmıyordu.Eve çıktığımızda Selim eve gitmeyeceğim diye tutturdu.Selimin annesi çağırınca gitmek zorunda kaldı.Sabah uyandım ve biraz ders çalıştım.Evden Selimlere gittim.Selim ben tuvalete gitsem bile kapının önünde çıkmamı bekliyordu,bana yardımcı oluyordu.
            İşte o zaman anlamıştım dost kara günde belli olur atasözünün anlamını.
Eleştiri:Emir yazını daha güzel yapabilirdin.Konunu okudum bir gününü anlatmışsın,başka bir şey anlatabilirdin,bir şeylerden bahsedebilirdin.Başlığını beğendim.Biraz soluk yazmışsın.
(Zeynep Ela 4-C)
 
 
 
ADI :KUMSAL
SOYADI:OZTURK
NUMARASI:204
TARİH:20/10/2015  
 
                                          İYİ GÜNDE,KÖTÜ GÜNDE
   
           Arkadaşlar,hayatımızın önemli bir parçasıdır.Neredeyse ailemiz ile olduğumuz kadar arkadaşlarımız ile zaman geçiririz.Neredeyse her şeyimizi paylaştığımız kişilerdir.
           Gerçek arkadaş insanin iyi gününde nasıl yanında ise kötü günde de yanında olur.Örneğin,iyi dost hasta olduğumuzda ziyaretimize gelir.Bize moral verir.Gerçekten dostumuz olan kotu günümüzde yanımızdan geçip gitmez,bizi destekler.Bir konuda basarili olduğumuzda bizimle sevinir.Özel günlerde yanımızda olmasını istediğimiz kişi arkadaşımızdır.Hayatimizin her döneminde zorluklarla karşılaşırız.Ailemizin desteği olduğu kadar arkadaşımızın desteği sayesinde bunların üstesinden geliriz.Üzgün olduğumuzda sarılırız.Birlikte ağlarız.Mutluluğumuzda ise birlikte güleriz.
            Sonuç olarak iyi dostluklar kurmaya her zaman ihtiyaç duyarız.Hayatta iyi ve kotu olan günler arkadaşlarla güzeldir.
 
ADI SOYADI : IŞIL BERAY ODABAŞ
SINIF :4-C             
 
                                      EN SEVDİĞİM OYUNCAĞIM
 
 En sevdiğim oyuncağım Pofidik,evimdeki bütün sesleri kaydetmiş olsaydı,evimdeki huzuru yansıtan gülüşleri ve ailemi çok sevdiğimi tekrar tekrar dinlemiş olurdunuz.
       Evimde kendimi çok huzurlu ve güvende hissediyorum.Annem,babam ve Gülay annem bana ve kardeşime öyle çok kıymet veriyorlar ki Pofidik'in kaydettiği her kelimeden bu sevgi anlaşılıyor.Pofidik,Gülay annemin"Kurban olurum size canlarım" cümlesini defalarca kaydetmiştir.Okuldan eve her gelişimde kardeşim beni kapıda sevinç çığlıklarıyla karşılıyor."Abba,abba" diye bağırıp kucağıma atlıyor.Pofidik'in kayıtlarında en çok duyacağınız sesler kardeşim Ali'nin bağırışları,gülüşleri ve çılgınca ağlama sesleridir.Pofidik,akşam annem ve babam işten döndüğünde gün boyu yaşadıklarımızı paylaştığımız güzel bir sohbete tanık oluyor.Daha sonra ders tekrarlarımı yapmak için odama gittiğimde beni dinliyor.
       Evimdeki huzuru ve mutluluğu hiçbirşeye değişmem.Oyuncak köpeğim Pofidik ev yaşantımı kayıt altına alarak ailemin benim için çok önemli olduğunu göstermiş oluyor.
ADI :Kayra
SOYADI:KATLAV
NUMARASI:237
TARİH:20.10.2015
 
BITKILER ve DUYGULARI
 
Hepimizin bildigi üzere, bitkiler canlı varlıklardır. Bir insan gibi doganın ve hayvanların yardımıyla oradan oraya taşınır, tohumlanır, polenlenir, döllenir, doğar, büyür ve zamanı gelince ölür.
Aynı zamanda bitkilerin, çiçeklerin duygularıda vardır. En azından ben var olduğuna inanıyorum. Büyüklerimin içerisinde çiçeklerle konuşan, onlara kızım, güzelim diyen akrabalarım olduğunu biliyorum.
Geçen zamanlarda bir pirinç deneyi izlemiştim. Bu deneyde bir insanın aynı cins pirinçten, aynı büyüklükteki üç bardağa, aynı miktarda pirinç ve tam sınırına gelecek kadar yeterli miktarda su koyduğunu izledim. Bu deney sırasında insan, 1. bardağa sen çok güzelsin, 2. bardağa sen bir aptalsın, 3. bardağa ise hiç bir şey söylemeyerek, tam düzenli bir ay geçirmiştir. Bu bir ayın sonunda, güzel sözler duyan pirinç, filizlenmeye başlamış, kötü sözler duyan pirinç, karamsarlıktan simsiyah bir renk almış, son olarak unutulduğunu düşünen pirinç, küflenerek çürüyüp gitmiştir.
Sonuç olarak, bu üç pirinçte, üç farklı duygu ile büyütüldüler. Hepsi de aldıkları duygu ve terbiye ile eğitildiler ve şekillendiler. Bu demek oluyor ki bitkiler canlıdır ve duyguları vardır. Onları incitmeyelim, sevelim, koruyalım, unutmayalım ve sahip çıkalım. Sevgiyle kalın.
 
ELEŞTİRİ: Kayra konun çok güzel, yazın daha güzel olabilirdi. Ben de konuna katılıyorum. (ALARA)
 
ADI :Mehmet Alp
SOYADI:GÜNEŞ
NUMARASI:670
TARİH:17.10.2015
KONU:Bitkiler canlı varlıklardır. Sizce evdeki çiçekleriniz onunla ilgilenen kişinin sesini duyup, duygularını anlar mı?
 
BİTKİLER
 
     Bitkiler onunla ilgilenen kişinin sesini duyarlar. Ama bu duygularını anlamalarını sağlamaz.
         Mesela eğer onlarla ilgilenen kişi onlara şarkı söylüyorsa o zaman bunu duyarlar. Hatta buna karşılık olarak daha çabuk büyürler. Ama bu kişinin duygularını anlayamazlar. Ama onlarla ilgilenen kişi gürültü yaparsa o zaman daha yavaş büyürler. Bunun yanı sıra onlarla ilgilenen kişi mutlu, üzgün ya da kızgın olsa da bitkiler bunu anlayamaz. Duygular arasındaki farkı anlayamazlar.
             Dolayısıyla bitkiler onunla ilgilenen kişinin sesinin duyar. Hatta buna
olumlu veya olumsuz tepki bile verirler. Öte yandan yine de kişinin duygularını anlayamazlar.
             
ADI :MELİHA ECE
SOYADI: ULUSOY
NUMARASI: 215
TARİH: 19/10/2015
 
BİRLİKTE OLALIM
            Arkadaşlık çok önemlidir. Arkadaşlar kötü günümüzde de iyi günümüzde de yanımızdadırlar.
            Arkadaşlar iyi anlaştığımız, yakın olduğumuz kişilerdir. Bize hep destek verirler. Bize iyilik yaparlar. Üzgün olduğumuzda yanımıza gelir, bizi neşelendirmeye çalışırlar.Arkadaşlığın anlamı; birlikte durup, birlikte kanat çırpmaktır. Arkadaşlar kötü, mutlu, üzgün, korkmuş günlerimizde yanımızdadırlar. Her zaman yan yana durup birlikte oluruz. Bu önemlidir yoksa dünyada sevgi ya da arkadaşlık diye bir şey kalmaz.
            Bu yüzden birlikte durmalı el ele tutuşmalı birlikte kanat çırpmalıyız.


 
ADI :Mithat Efe
SOYADI:Yaman
NUMARASI:230
TARİH:19.10.2015
 
Konu:En sevdiğiniz oyuncak evinizdeki bütün sesleri kaydetse neler olurdu?
 
                                        Düşünmek Bile İstemiyorum
 
En sevdiğim oyuncak, evimdeki bütün sesleri kaydetse, hem böyle bir özelliği olduğu için çok şaşırır hem de çok üzülürdüm. Neden mi?
Benim için özel hayat ve aile hayatımın gizliliği çok önemli. Diyelim ki; böyle bir oyuncak olmuş olsa annemle ve kardeşimle paylaştığım sırları herkes öğrenmiş olur. Sırlar benim için önemlidir ve özellikle bazı sırlarımın kimsenin öğrenmesini istemem. Düşünsenize; kardeşinizle tartışıyorsunuz ve belki birbirinize kötü sözler söylüyorsunuz, o sırada bir oyuncak sürekli kayıtta. Bence çok kötü ve düşünmek bile istemiyorum.
Bir oyuncak evinizdeki sesleri kaydederse başımıza neler gelebilir size anlatmaya çalıştım. Bence evimizin içinde olan her olay aile arasında kalmalıdır.
Eleştiri: Yazını çok güzel yazmışsın konunu beğendim.

 
ADI : Sabriye Talya
SOYADI: Demir
NUMARASI: 716
TARİH: 24.10.2015
 
BİTKİLERİ SEVELİM
            Bitkiler de bizler gibi canlı varlıklardır. Tüm canlılar gibi bitkilerin de ilgi ve sevgiye ihtiyaçları vardır. Onlarla ilgilenirsek, onları ne kadar seversek o kadar çabuk büyür ve daha güzel olurlar.
            Evimizdeki bir bitkiyi düşünelim. Eğer onunla ilgilenmezsek, ona su vermez ve onu havalandırmazsak bir süre sonra solup kuruduğunu görürüz. Çiçeğimizle ilgilenip zamanında suyunu verirsek, çiçeğimiz daha güzel, yaprakları daha canlı ve daha parlak olur. Bitkiler bence bizi duyamazlar ama sevgimizi ve ilgimizi hissederler. İlgimizi hissettikleri gibi ilgisizliğimizi de hissedip küserler. Bitkilerin küstüğünü yapraklarını büküp solmalarından anlarız.
Canlı varlıklar olan bitkileri sevmezsek bitkiler solarlar. Bu yüzden onları sevmeli ve onlara çok iyi bakmalıyız.
ADI Utku
SOYADI:Yazkurt
NUMARASI:240
TARİH:20.10.2015
                                                                                                                                                                                                                        BİTKİLER KONUŞABİLİR
Bitkiler canlı varlıklardır . Bence evdeki çiçeklerimiz ve bitkilerimiz onunla ilgilenen kişinin sesini sesini duyup , duygularını ve onu sevdiğini anlar  ve bizimle konuşur . Fakat bitkilerin konuşma tarzı farklıdır , onlar çiçek açarak , büyüyerek , güzel kokarak  ya da görünüşleriyle konuşurlar .
Bitkilerle ilgilenmek onların yanından geçip , su verip gitmekle olmaz , onlarla vakit geçirip onlara emek verirsek bize cevap verirler , onlarla daha çok         ilgilenmeliyiz . Bitkiler bizim dostumuzdur bize oksijen sağlarlar . Çiçekleriyle etrafımızı renklendirirler ve güzel kokular . Ama çevremize zarar verenler var , mesela dışarıda yürürken ağaçların dallarını kıran , ağaçların yapraklarını , çiçekleri koparan ya da ormanları yakan insanlar var . Bunlar yapanları uyarmalıyız onlara bitkilerin bizim dostumuz olduğunu anlatmalıyız.
         Sadece canlı olarak biz yokuz . Bunun farkında olarak , yaşadığımız alanda sevgiyle paylaşarak birbirimizi daha da geliştirir ve güzelleştiririz . Bitkiler bizim hayatımızı güzelleştiren ve renklendiren güzel canlılardır . Onları sevelim ve koruyalım .                                                                                                                                                                                     

ADI :Zeynep Ela
SOYADI:Aşık
NUMARASI:221
TARİH:10.20.2015
 
Konu Arkadaşlık Birlikte Durup Birlikte Kanat Çırpmaktır
          Arkadaşlık birbirini sevmek arkadaşlık birbirine yardım etmektir ,paylaşmaktır . Üzgün olduğunda onu mutlu etmektir.  Arkadaşlık kardeşliktir.      
          Ben  bugün sinemaya arkadaşımla gidecektim ama onun başka bir planı vardı bende vazgeçtim.Çünkü gitseydim yalnız kalırdım eğlenmezdim. Oda benim evime gelip onun arkadaşının doğum gününe gideceğiz
              Sınavdan kötü aldığımda beni teselli ediyordu .Buda benim üzüntümü azaltıyordu. Onunla ödev yaparken o bana ben ona yardım edip işimiz kolaylaşıyordu. Okulda teneffüslerde çok eğleniyorduk tabi bu bizi yoruyordu .Başarılı ve başarısız öğrencilerde araştırmalarda arkadaşlar birbirine olumlu veya olumsuz etkilerin olduğu gözlemlenmiştir.Yani başarılı arkadaş grubunda bulunan bir öğrenci daha başarılı olur .Arkadaşlık özellikle ergenlik çağında önemlidir.
 
             Hiç kimsenin arkadaşsız kalmama dileğiyle.  
  
ADI :ZEYNEP GÖKSU                                                                   
SOYADI:ŞİBLİ
NUMARASI:234
TARİH:20/10/2015


Kitap Adı: Mustafa Kemal’in Kayıp   Seslerinin İzinde                           
KONU: Oyuncak evimizdeki tüm sesleri kaydetse neler olurdu?
                                                  En Sevdiğim Oyuncak
 
            En sevdiğimiz oyuncak evimizdeki her şeyi kaydetseydi çok kötü şeyler olurdu.
            Mesela Yiğit ile  kavgalarımız babamla yaptığımız konuşmalar sırlarım kötü konuşmalar vardır. Özellikle de sırlarım çok değerlidir.Sır, bir insanın en değerli birisine (en yakın) kişiye söyleyebileceği özel şeylerdir.Kardeşimle tartışmalarımızda bazen kalp kırıcı,itici kelimeler kullanabiliriz.Bu kelimeler tüm kardeşler arasında kullanılan kelimelerdir.Dünyanın en kibar ailesinde bile bazen itici kelimeler kullanılabilir.Bu tür sözler bazen kırıcı bazen de komik olabilir.
          Ben oyuncak olsaydım başıma çok büyük sorunlar açabilirdim.
 
                                                                                                                              






 
 
 


 

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder